S-a lansat Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea

Pe data de 25 septembrie 2024 a avut loc la Restaurantul Corsarul evenimentul de lansare a Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea, având ca scop principal promovarea Pizzei Napoletane  în România. Delegația APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani din Napoli (Italia) condusă de domnul Gianluca Pirro în calitate de președinte a oferit participanților posibilitatea de a interacționa cu membrii asociației și de a le adresa întrebări.

Acest moment marchează inaugurarea primei pizzerii napolitane autentice din țară, oferind clienților oportunitatea de a savura aromele autentice napolitane fără a fi nevoie să călătorească până în Napoli. Sub îndrumarea lui Chef Eugen Pocian, APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani își extinde activitatea în România, fiind deschisă tuturor pizzarilor români interesați să se alăture asociației.

Evenimentului a constituit și prima întâlnire a pizzarilor români într-un Masterclass de preparare a pizzei napolitane. Cursul a fost destinat pizzeriilor din întreaga țară, cu acces gratuit, o ocazie unică să beneficieze de cunoștințele și expertiza unor profesioniști și pizzeri de renume internațional, care își fac debutul în România: Pasquale Poerio, Campion Mondial (2024) la categoria Pizza Contemporană & Alen Radanovic, Campion Mondial (2024) la categoria Pizza de Sezon.

Fondată în 1998 la Napoli, APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani are că scop protejarea și promovarea artei tradiționale a pizzaiuolo-ului napolitan la nivel global, respectând tehnici, proceduri și ingrediente specifice culturii și tradiției napolitane. Asociația se distinge prin membri activi în întreaga lume, cu filiale proprii care contribuie la recunoașterea acestei culturi tradiționale napolitane.

De-a lungul timpului, Chef Eugen Pocian de la Restaurantul Corsarul a investit în formarea echipei sale de pizzari, căutând mereu ingredientele esențiale pentru a stăpâni arta pregătirii și coacerii pizzei napolitane; a reușit chiar să invite și alți pizzari români în competiții internaționale din diverse țări europene, precum Serbia, Croația și Slovacia, inclusiv la Napoli. Chef Eugen Pocian a fost invitat de-a lungul anilor să facă parte din juriul mai multor competiții internaționale pentru pizzari.

Odată cu calitatea de membru dobândită prin afilierea Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea (APNO) cu Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), eforturile lui Chef Eugen au fost recunoscute, acesta fiind numit Ambasador al mărcii APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani pentru România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

eleven − 11 =