Dupa o prima editie de succes, Scoala de Bucatari “Adi Hadean” reia cursurile in toamna
Chef Adi Hadean va relua in toamna cursurile la Scoala de Bucatari, un proiect desfasurat de Asociatia „Adi Hadean” in parteneriat cu Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentului. Aflata la a doua editie, scoala va oferi unui numar de 10 tineri absolventi de liceu sansa de a urma un stagiu de pregatire de un an de zile, pentru a-si construi o cariera in gastronomie. Cursurile sunt gratuite si sunt dedicate tinerilor absolventi de liceu, cu varsta cuprinsa intre 18-21 de ani, fara venituri si care provin din familii al caror venit cumulat nu depaseste 800 ron net pe membru de familie.
Stagiul cuprinde, pe langa cursurile de teorie, care se vor derula pe parcursul a 14 saptamani (octombrie 2015 – ianuarie 2016), si ore de practica desfasurate in perioada februarie – iulie 2017, in bucatariile unor restaurante de top din Cluj-Napoca. Orele de practica se vor desfasura zilnic, de luni pana vineri, minim 6 ore pe zi, conform programului stabilit cu bucatarii-sefi ai fiecarui restaurant participant in proiect.
Doritorii se pot inscrie pana pe data de 15 septembrie 2016. Mai multe detalii, pe pagina Asociatiei „Adi Hadean”. La finalul perioadei de practica, cursantii vor primi o recomandare din partea lui Adrian Hadean, care sa ateste participarea lor in acest proiect.
Rezultatele primei editii a Scolii de Bucatari: 6 dintre cursanti au fost angajati chiar in restaurantele in care si-au derulat practica, iar ceilalti 4 au primit oferte de angajare din partea altor restaurante din afara proiectului. (Foto: Asociatia „Adi Hadean”)
Cmentariile sunt închise