Sibiul, viitoare Regiune Gastronomica Europeana in 2019, se va promova prin sesiuni live-cooking cu bucatari locali, la Targul de Turism al Romaniei
Sibiul, ce va fi Regiune Gastronomica Europeana anul viitor, se va promova la Targul de Turism al Romaniei printr-un stand propriu, unde se vor desfasura sesiuni de live-cooking cu bucatari din Sibiu, potrivit unei informari emise saptamana trecuta de catre Cynthia Lazar, consilier in cadrul Serviciului Cultura, Sport si Turism din Primaria Municipiului Sibiu.
Citata de presa locala, Cynthia Lazar a declarat: „In perioada 22 – 25 februarie 2018 vom participa la Targul de Turism al Romaniei de la Bucuresti, unde Sibiul va fi promovat sub tematica programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, pe un stand de peste 100 mp, finantat prin aportul comun al Primariei Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu si Primariei Municipiului Medias. In cadrul standului se vor organiza sesiuni de live-cooking cu bucatari din Sibiu. Va fi o oportunitate extraordinara de promovare a culturii gastronomice locale si a celor ce o reprezinta”, a aratat Cynthia Lazar.
Cynthia Lazar a spus ca in regiunea Sibiului exista mari diferente intre ceea ce se intampla in orasul resedinta de judet si alte orase localitati. De exemplu, aceasta a aratat ca o „problema specifica municipiului Medias este slaba prezenta a turistilor, care, in principal sunt doar in trecere prin municipiu si vin cu un buget redus. Singurele perioade de aflux sunt cele de sarbatori, cand cei plecati la munca in strainatate revin acasa in vacanta. (…) La polul opus este Sibiul, care, pe timpul verii este inundat de turisti, multe unitati lucreaza atunci ore suplimentare, iar bucatarii fac uneori cu greu fata solicitarilor. In schimb, iarna este diferit. Se doreste o uniformizare a calendarului evenimentelor, astfel incat sa nu mai existe perioade moarte, cum sunt cele din timpul iernii (ianuarie, februarie)”.
Sibiul va detine in 2019 statutul de Regiune Gastronomica Europeana, ceea ce ar putea atrage mai multi turisti in regiune.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomica Europeana 2019, este alcatuita din municipiul Sibiu, municipiul Medias, Marginimea Sibiului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor, Valea Hartibaciului si Tara Secaselor. Bugetul estimat al programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 pentru perioada 2017-2020 se ridica, conform dosarului depus, la 8.659.220 de euro, din care programele de finantare nerambursabila ale autoritatilor publice locale respectiv, Consiliul Judetean Sibiu, Municipiul Sibiu, si Municipiul Medias insumeaza 4.479.498 euro.
Municipiul Sibiu si localitatile din imprejurimi au fost vizitate, in 2017, de peste 900.000 de turisti, potrivit unor estimari ale Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.
Cmentariile sunt închise