Solt Dining – experiența culinară cu accente din noua bucătărie nordică
Restaurantul Solt Dining oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al Capitalei. Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, acesta este o destinație must try atât pentru turiștii de business, cât și pentru cei care vor să testeze o experiență culinară de excepție, cu ingrediente locale, premium, reinterpretate într-o manieră contemporană, neașteptată.
Într-o ambianță minimalistă, dar în același timp sofisticată, simplă și confortabilă, care respectă principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care îmbină stilul new nordic cu bucătăria tradițională într-o manieră sofisticată.
Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, și readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.
Bucătăria contemporană reprezintă o provocare pentru orice chef, în contextul accesului aproape neîngrădit la ingrediente și preparate din orice colț al lumii. Tocmai de aceea văd în meniul Solt Dining provocarea unei abordări diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, până la un desert al copilăriei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte și mămăligă la grătar. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală, a precizat Chef Alin Berba.
Printre preparatele deja vedetă ale meniului Solt Dining se numără musacaua de vită, cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină.
Restaurantul nostru se adresează segmentului de business, antreprenorilor și celor care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă atât așteptărilor segmentului de business, cât și călătorului modern de astăzi, cosmopolit și cu un gust educat, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.
Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul oferă servicii complete – mic dejun, prânz și cină – într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Oferta restaurantului va conține și un business lunch, iar preparatele se vor schimba odată cu fiecare sezon, astfel încât ingredientele să fie mereu proaspete, respectând filozofia Solt Dining.
Restaurantul Solt Dining se află pe Bdul Dimitrie Pompeiu 2A, la parterul Courtyard Bucharest Floreasca. Hotelul, cu o capacitate de 259 de camere, mai pune la dispoziția clienților un centru de conferințe, o sală de fitness, un magazin deschis 24/7 – The Market -, precum și parcare subterană.
Courtyard este cel mai extins brand din categoria Classic Select a portofoliului Marriott. Primul Courtyard a fost deschis în 1983 în Atlanta (SUA). De la lansare, Courtyard a fost poziționat ca fiind primul hotel construit pentru cei care călătoresc în interes de afaceri. În prezent, sunt peste 1.000 de hoteluri Courtyard în mai mult de 50 de țări din întreaga lume.
Cmentariile sunt închise