METRO Cash & Carry Romania a gazduit recent o sesiune culinara in cadrul festivalului Fête de la Gastronomie, marcand inceputul celei de-a doua editii a festivalului organizat de Camera de Comert Franceza in Romania (CCIFER) impreuna cu Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez si Business France pentru promovarea culturii si gastronomiei franceze.
Fête de la Gastronomie celebreaza, pentru al doilea an in Romania, una dintre cele mai influente bucatarii din lume – bucataria franceza, intrata in patrimoniul UNESCO in 2011. Prin aceasta initiativa se doreste valorizarea produselor specifice – de la materie prima, modul de preparare, de prezentare, precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte. Intre 24 si 27 septembrie, 31 de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, lanturi de magazine si o librarie sarbatoresc gastronomia prin brunch-uri frantuzesti, degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile mari de magazine, meniuri personalizate in restaurante.
METRO Cash & Carry Romania s-a alaturat si anul acesta initiativei, in semn de apreciere pentru produsele de calitate si pentru preparatele franceze. Compania a sustinut schimbul de expertiza intre experti culinari francezi de talie internationala si Chefi romani in cadrul unei sesiuni culinare la Centrul de Pregatire in Gastronomie, METRO Militari.
“Suntem onorati sa gazduim acest spectacol culinar si sa sustinem gastronomia franceza, una dintre cele mai influente de pe piata ospitaliera din Romania. Schimbul de expertiza, de informatii si de know-how la nivel inalt este foarte important pentru cresterea standardelor la nivel national si pentru dezvoltarea industriei HoReCa”, a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry Romania.
Joi, 24 septembrie, Centrul de Pregatire in Gastronomie a gazduit Chefi cu renume la nivel international, dar si experti recunoscuti la nivel national, care activeaza in unele dintre cele mai bine cotate restaurante si hoteluri din Romania:
- Chef Simone Zanoni, Executive Chef la restaurantul „Gordon Ramsay au Trianon” de la Versailles, cotat cu doua stele Michelin
- Giacomo Seregni, Executive Sous Chef, adjunct al lui Simone Zanoni
- Silvia Ailincai, Executive Chef METRO Cash & Carry Romania
- Romeo Dunareanu, Barista specializat si coordonator al Centrului de Pregatire in Gastronomie, METRO Cash & Carry Romania
- John Menumorut, Executive Chef Palatul Bragadiru
- Gica Pavel, Head Chef Radisson Blu Bucharest
- Nicolae Lica, Executive Chef JW Marriot Bucharest Grand
- Mona Mihaela Vasile, Executive Chef Mercure Bucharest City Center
- Daniel Carst, Sous Chef Radisson Blu Bucharest
- Vasile Covaci, Head Chef restaurant Divino Galati
Centrul de Pregatire in Gastronomie se bucura de mare succes in randul clientilor METRO din domeniul ospitalier, care vin din toata tara pentru a urma cursurile oferite de companie; expertii Centrului si echipa lor optimizeaza modulele disponibile in functie de feedbackul clientilor, astfel incat Centrul a oferit 91 de module in 2014, fata de cele 25 din anul 2008.
Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele si preparatele specifice. Fête de la Gastronomie s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.
Cmentariile sunt închise