Studiu foodpanda: Peste 65% din comenzile online de mancare sunt generate de aplicatia mobila
Potrivit unui studiu realizat de platforma de food ordering foodpanda.ro, aplicatia mobila genereaza peste 65% din comenzile online de mancare la nivel national, pentru intervalul de varsta cel mai activ pe platforma, cuprins între 25 si 35 de ani (parte a generatiei milenialilor).
Cele mai multe comenzi la nivel national realizate de mileniali se înregistreaza joia, vinerea si sambata, în intervalele orare 11:00 – 14:00, pentru masa de pranz, respectiv, 18:00 – 20:00, pentru cina, intervale care s-au marit odata cu recenta introducere a optiunii de precomanda pe platforma.
„Cei mai activi clienti pe platforma foodpanda sunt cei din generatia milenialilor, care prefera sa comande direct din aplicatie. Cel mai important aspect care îi determina sa comande online este în primul rand diversitatea restaurantelor listate, dar si varietatea de preturi si bucatarii, de la fine dinning la fast food. Referitor la asteptarile pe care acestia le au de la livratori, milenialii îsi doresc ca mancarea sa fie livrata într-un timp cat mai scurt, de aproximativ 30 de minute sau sa nu depaseasca timpul de livrare precizat pe site”, spune Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.
Conform datelor foodpanda, bucurestenii sunt cei care fac cele mai mari comenzi de mancare, cu o valoare medie de circa 59 de lei, urmati de brasoveni, cu 52 de lei, clujeni, care dau 48 de lei pe mancarea comandata online, si ieseni, cu un bon mediu de aproximativ 46 de lei. Pentru timisoreni valoarea medie a comenzii este de 43 de lei. De asemenea, peste 25% din numarul total de comenzi la nivel national sunt achitate cu cardul.
În top trei cele mai comandate feluri de mancare internationale de catre mileniali se afla pizza, burgerii si pastele, iar în ceea ce priveste mancarea traditionala, ceafa de porc cu cartofi prajiti, ciorba de vacuta si micii sunt printre preparatele culinare preferate de acestia.
foodpanda.ro este cea mai mare platforma online de comenzi de mancare din Romania, colaborand, în prezent, cu peste 440 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova, Sibiu si Buzau.
Cmentariile sunt închise