Targuri pentru industria Horeca: Prima editie Sirha Trade Show din Europa Centrala si de Est va avea loc la Budapesta, intre 9-11 mai

Ungaria va fi de la luni, 9 mai, gazda primei editii a Sirha Trade Show, un important targ international dedicat profesionistilor din industria alimentara si din segmentul Horeca. Conceptul Sirha a fost infiintat in Franta, are loc o data la doi ani in Lyon, si este binecunoscut profesionistilor din industrie datorita faptului ca aici are loc un eveniment important pentru bucatarii din intreaga lume, respectiv prestigiosul concurs Bocuse d’Or. In prezent, editii Sirha au loc in tari precum Elvetia, Mexic, Turcia sau Brazilia.

Pentru aceasta prima editie ce are loc in Ungaria, la Hungexpo – Budapesta, organizatorii au anuntat participarea a peste 300 de companii expozante din industria de retail si de Horeca, atat din Ungaria cat si din strainatate. Vor expune companii ce activeaza in urmatoarele segmente: produse alimentare, bauturi alcoolice si racoritoare, echipamente, produse si echipamente pentru industria de brutarie-patiserie, cafea si echipamente, produse si echipamente pentru industria hoteliera, echipamente logistice samd.

Pe langa partea de expo, targul include si o componenta de evenimente. Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate conferinte si concursuri la care vor participa bucatari celebri din intreaga lume.

“Vizitatorii profesionisti vor putea vor descoperi o imagine de ansamblu a celor mai recente tendinte din industria alimentara si Horeca, atat prin intermediul expozantilor cat si participanad la evenimentele ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile. Sirha Trade Show va oferi o platforma de exprimare pentru toate manifestarile din sectorul Horeca si cel gastronomic, in special datorita desfasurarii concursului Bocuse d’Or Europe. Competitia va pune fata in fata cei mai buni bucatari din Europa si va dezvalui viitoare talente. Convivialitatea, inovatia, creativitatea si, nu in ultimul rand, posibilitatea dezvoltarii afacerilor vor face parte din „meniul” acestui evenimeniment”, spun organizatorii.

Selectiile pentru Bocuse D’Or Europe vor avea loc in cadrul targului, intre 10 si 11 mai 2016. Douazeci de bucatari-candidati din tot atatea tari din Europa vor fi insotiti de un chef profesionist si isi vor demonstra talentul, abilitatile si maiestria in fata unui juriu prestigios si a unui public entuziast. Castigatorii selectati vor „primi” un loc in finala Bocuse D’Or World Culinary Contest ce va avea loc in cadrul targului international Sirha din Lyon, Franta, in perioada 24-26 ianuarie 2017.
Pe langa selectiile pentru Bocuse D’Or Europe, in cadrul Sirha Budapest vor avea loc urmatoarele evenimente: Campionatul Maghiar de Barista, ai carui castigatori vor merge mai departe, sa participe la International Championship 2016; Dessert competition; Creative Bakery Forum; Innovation Product Competition sau World Cuisine Summit, o conferinta interactive despre cele mai recente tendinte si solutii de business etc.

La Sirha Trade Show Budapest sunt asteptati peste 20.000 de vizitatori din intreaga Europa si nu numai.

Targul international Sirha are loc o data la doi ani in Lyon, Franta. La editia din 2015 au participat peste 3.000 de expozanti si branduri, iar numarul vizitatorilor a ajuns la aproape 190.000, din care aproape 20.000 de chef-i si aproape 1.000 de jurnalisti din intreaga lume. Editia Bocuse d’Or 2015 a reunit 60 de natiuni, 120 de chef-i, 24 de finalisti si 2.700 de sustinatori.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise