Tendinte: Bistro de chef Michelin – Cele mai bune 5 locatii din Franta

Pentru cei care si-au dorit intotdeauna sa guste preparatele realizate de unii dintre cei mai renumiti bucatari din Franta dar au avut drept impediment costurile, au acum sansa sa le incerce, datorita „valului” de bistro-uri gourmet.
Finedininglovers.com a intocmit o scurta lista cu cateva bistro-uri deschise de bucatari francezi celebri, unde serviciile si calitatea preparatelor sunt comparabile cu cele ale restaurantelor de stele Michelin, insa nu e nevoie sa faci economii pentru a lua masa acolo.

Le Papillon

Le Papillon – Christophe Saintagne
Christophe Saintagne, fost chef la Le Meurice, clasificat cu trei stele Michelin, si-a deschis primul restaurant, Le Papillon, in Paris, in februarie 2016. Meniul ese simplu, “curat” si impecabil executat, iar atmosfera este prietenoasa si confortabila. Cea mai mare provocare va fi sa alegi intre tentantele preparate. Un meniu de pranz este cuprins intre 28 si 36 de euro.

La Table

La Table – Gérald Passedat
Un alt chef de trei stele Michelin, Gérald Passedat, a cedat ispitei de a avea un bistro, deschizand La Table, in Marseille. Aici, iubitorii bucatariei mediteraneene se pot bucura de o excelenta supa de peste sau carpacio de caracatita. Meniul are preturi cuprinse intre 55 pentru pranz si 75 de euro pentru cina.

Le Terroir Parisien by Yannick Alléno

 

 

 

Le Terroir Parisien –  Yannick Alléno
Lui Yannick Alléno, de asemenea chef de trei stele Michelin, nu i-au lipsit niciodata ideile. Chef-ul de la Ledoyen Pavilion ofera aici o bucatarie de bistro care pune in evidenta specificul si gustul din Île-de-France. Veti gasi in meniu preparate traditionale realizate perfect, printre care sosul Veau-hot Gribiche, Black Boudin sau terrina din ficat de pui. Meniul are preturi intre 24 si 32 de euro.

Flocons Village

Flocons Village – Emmanuel Renaut
Se pare ca, pentru Emmanuel Renaut, propriul restaurant cotat cu trei stele Michelin, Flocons de Sel din Megève, nu a fost de ajuns. De cativa ani, gasim aici si un bistro ce propune o bucatarie locala, simpla si savuroasa, cu preparate extrem de apreciate, precum Nems de Reblochon, scoici prajite etc. Meniul are preturi cuprinse intre 20 si 31 de euro.

Le Chardenoux

Le Chardenoux – Cyril Lignac

Despre Cyril Lignac se poate spune ca este unul dintre putinii chef-i cu stele Michelin care stapanesc deopotriva atat complicata arta a realizarii unor deserturi spectaculoase cat si cea a crearii unor preparate deosebite. Pe langa crearea unor numeroase produse de patiserie si deschiderea unei fabrici de ciocolata, chef-ul #croquantgourmand isi aduce viziunea in bistro-ul parizian Le Chardenoux. Croque-monsieur, burger organic, grandioasa ciocolata… Totul poate arata simplu, dar experienta este unica. Preturi, intre 22 si 39 euro.

Cmentariile sunt închise