Trattoria Buongiorno introduce un meniu nou, cu preparate „Signature Dish by Ciprian Nicolescu”
Restaurantele Trattoria Buongiorno vor avea un nou meniu, de primavara, cu preparate inspirate de bucataria italiana, semnate de Chef Ciprian Nicolescu.
Noile preparate Signature Dish by Chef Ciprian Nicolescu vor putea fi comandate foarte curand din meniurile de primavara ale restaurantelor Trattoria Buongiorno Primaverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Baneasa si Centrul Istoric.
„Filozofia din spatele noilor preparate este crearea unui gust echilibrat si desavarsit prin asocieri creative de ingrediente naturale, proaspete si de sezon, folosind cat mai putine condimente „clasice”. Folosirea condimentelor verzi precum busuioc, busuioc rosu, macris rosu, mazare, naut, coriandru, begonii, este o stiinta a gastronomiei fine, ce are ca scop echilibrarea gustului. Acestea sunt folosite nu doar ca decor, ci drept condimente care dau unicitate retetei si definesc gustul”, spune creatorul meniului.
De exemplu, Salata cu pui, ricotta, pepene galben, rucola si migdale (Insalata di pollo, ricotta con melone, rucola e mandorie) este o salata Signature by Ciprian Nicolescu, in care dulceata este asigurata de pepenele cantalup (cu coaja galben – portocalie), aciditatea este creata prin includerea portocalei, gustul sarat se datoreaza migdalelor, in timp ce senzatia de crocant este realizata prin salata romaine si crutoane. Textura cremoasa este obtinuta prin branza ricotta, iar Begonia aduce dulceata si completeaza aspectul proaspat, de primavara.
Caracatita cu naut, fenicul si portocala (Primo di polpo, cecai, finocchi e aranci) continua rasfatul gustului printr-o explozie de arome si culoare care se combina ideal intr-o farfurie perfecta. Gustul caracatitei marinate este completat de naut, morcov, grapefruit, fenicul, begonii si sosul signature.
Nu in ultimul rand, Ravioli umplute cu rata si sos de ciuperci salbatice (Ravioli con anatra e funghi selvatica) reprezinta o vedeta absoluta a noilor meniuri, nu doar datorita retetei semnate de Chef Nicolescu, ci si pentru ca pastele ravioli sunt pregatite in bucatariile restaurantelor Trattoria Buongiorno.Umplutura a fost realizata din rata confiata, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci salbatice. Gustul a fost intregit de parmezan si „pamant sicilian”, o combinatie de parmezan cu boia afumata.
Cmentariile sunt închise