Trei sferturi dintre producătorii europeni de bere sunt companii mici, medii și micro
Numărul producătorilor de bere la nivel european a crescut cu 1.000 pe parcursul anului trecut, atingând un total de 9.500 de companii. Creșterea înregistrată în 2017 este semnificativă, având în vedere că în ultimii 10 ani numărul producătorilor a crescut în total cu 6.000.
Cifrele prezentate într-un raport emis recent de asociația Berarii Europei arată că aproape trei sferturi din cei 9.500 de producători de bere europeni sunt mici, medii și micro. Cu un număr de 2.430 producători de bere, Marea Britanie este lider al clasamentului, urmată de Germania (1.492), Franța (1.100), Italia (868) și Spania (521). România se înscrie la rândul ei în trendul european în materie de microberării, numărul acestora fiind în creștere de la un an la altul. În prezent, pe piața locală a berii activează un număr de aproximativ 40 micro-producători, conform datelor comunicate de asociația Berarii României.
Contribuția totală a sectorului european al berii la economia UE, sub formă taxe și investiții, se ridică anual la 50 miliarde euro, echivalentul PIB-ului din Luxembourg.
Berarii europeni susțin la unison aplicarea unei politici fiscale care să recunoască și să maximizeze impactul pozitiv pe care berea îl are pe parcursul întregului lanț valoric, de la ingrediente, la pahar. Pe tot acest traseu, cei 9.500 de producători bere generează, direct și indirect, cca. 2,3 milioane locuri de muncă în spațiul Uniunii. Mai mult, veniturile guvernamentale provenite din sectorul berii și colectate la nivel local, pe teritoriul UE, cumulează aproape 42 miliarde euro, din care 10,9 miliarde reprezintă doar acciza plătită.
Cmentariile sunt închise