Trei zile de arta culinara, la Marea finala Arena Bucatarilor Selgros 2016

Selgros Cash&Carry organizeaza, in perioada 6-8 septembrie, la Bucuresti, finala celei de-a opta editii Arena Bucatarilor. Timp de trei zile, Selgros Baneasa va gazdui un spectacol de arta culinara unde profesionistii si pasionatii de bunataturi vor avea ocazia sa vada in actiune chefi de renume mondial, membri ai juriului Arena Bucatarilor, dar si pe cei 14 finalisti care vor concura pentru marele premiu, un training de o saptamana la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub indrumarea unuia dintre cei mai apreciati chefi romani, Chef Claudio Costea.

Juriul finalei Arena Bucatarilor 2016 este compus din chefi cu o vasta experienta in bucatariile internationale precum Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier si Confectioner/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, precum si Chef Claudio Costea – Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin.

Misiunea juriului va fi una grea deoarece nivelul de dificultate al competitiei a crescut de la o editie la alta. Cei 14 finalişti din Arena vor fi evaluati in functie de acuratetea si coerenta retetei, modul de prezentare a ingredientelor si al procesului de productie, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit si tehnicile de lucru.

Toti cei 14 concurenti vor primi diplome de participare, iar primii trei in ierarhia stabilita prin punctajele acordate de juriu vor primi diplome şi premii.

  • Locul I – 10.000 lei
  • Locul II – 7.000 lei
  • Locul III – 5.000 lei

In plus, vor mai fi acordate 14 premii speciale oferite de catre partenerii organizatorului.

In prima zi a evenimentului, acestia isi vor demonstra priceperea si maiestria in pregatirea preparatelor culinare prin demonstratii, workshop-uri dar si prin traininguri sustinute cu finalistii.

Program Arena Bucatarilor Selgros 2016:

6 septembrie – Chef’s Day

  • 10:00 – 13:00 – Gatim cu Europa FM – Membrii echipei Desteptarea, Vlad Petreanu si Luca Pastia, sustinuti din public de catre colegul lor George Zafiu, se dueleazain arta gatitului fiecare avand alaturi un chef bucatar renumit, respectiv Claudio Costea si Cezar Munteanu
  • 13:00 – Unilever Food Solution – Demo Robert Voicu si Laslo Szabolcs
  • 14:00 –Chef Jakob Hausmann – Demo tocatoare profesioanale
  • 15:00 – Reprezentant Callebaut – Demo ciocolata
  • 16:00 – Demo –Chef Philippe Hardy
  • 17:00 –Training concurs Chef Ioan Florescu / Philippe Hardy / Emmanuel Hamon / Cezar Munteanu / Nico Lontras / Constantin Ghimpu
  • 18:30 – Tragere la sorti ordine intrare in concurs

7 septembrie – Marea finala, prima parte

  • 10:00 – 14:10 – Desfasurare concurs

8 septembrie – Marea finala, partea a 2-a

  • 10:00 – 14:10 – Desfasurare concurs
  • 19:00 – Anuntare castigatori in cadrul unei gale private

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise