Un tanar francez de 26 de ani este noul Pastry Chef al Sheraton Bucharest Hotel

Thomas Huit, 26 de ani, este, din luna septembrie a.c., noul Pastry Chef al hotelului de cinci stele Sheraton Bucharest Hotel. Thomas Huit va avea ca principal obiectiv in perioada imediat urmatoare reimprospatarea si imbogatirea liniei de produse Centro Sweets si nu numai, cu noi accente de gust si design modern, inspirate in mod special din arta patiseriei franceze.

“Imi doresc sa ofer clientilor Centro Sweets o reinterpretare a gustului si formelor pentru produsele excelente oferite pana acum dar si sa aduc cateva noi accente de gust, inovatie si aspect in produse noi care vin sa completeze deja gama de produse preferate de clientii nostri”, a declarat Thomas Huit, noul Pastry Chef al Sheraton Bucuresti.

Linia de patiserie Centro Sweets va fi improspatata cu sortimente noi, inovative, cu arome fine si savoarea patiseriei franceze clasice, cu infuzii de gusturi naturale, moderne. Sub semnatura lui Thomas Huit vor fi create si noi linii de produs, adaptate noilor tendinte si cerintelor pietei locale, de la produse fara zahar, produse de patiserie, precum si produse de sezon care vor capta savoarea unor ingrediente specifice diferitelor perioade ale anului.

Thomas Huit si-a inceput parcursul profesional in aceasta industrie foarte competitiva inca de la varsta de 16 ani, odata cu inscrierea la un liceu profesional de profil din Paris, iar dupa absolvire si-a continuat specializarea practica si teoretica la cele mai bune scoli, beneficiind de suportul educational si practic al unora dintre cei mai mari specialisti ai patiseriei traditionale. In cadrul hotelului Concorde Lafayette, actualul Hyatt Regency Paris Étoile, unul dintre cele mai mari hoteluri din Paris, si-a obtinut cu success certificarea CAP in arta culinara, iar in cadrul celebrului Institut Culinar Lenôtre (CIL) din Paris, sub indrumarea si inspiratia oferita de profesionisti reputati precum Chef Francis Grosse, Chef Jean Moysan, Chef Cedric Gavoille si-a insusit si mai multe din tainele si din rafinamentul artei traditionale a patiseriei franceze.

Secretele patiseriei moderne le-a descoperit in cadrul uneia dintre cele mai mari companii de servicii de catering din lume, Dalloyou, unde sub mentoratul renumitului Pastry Chef, Yann Briss si-a insusit noi tehnici de armonizare a gusturilor si de stilizare a produselor de patiserie-cofetarie. Pentru Thomas Huit a urmat apoi obtinerea diplomei BTM Patisserie in cadrul competitiei Meilleur Ouvrier de France, si apoi inceperea unei cariere de Pastry Chef, in cadrul Hotelul Lutetia din Paris, un restaurant cu stele Michelin 1 * unde a condus echipa de patiserie a hotelului.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise