Unilever Food Solutions lanseaza bucatarilor profesionisti provocarea #ExpeditiaAsiatica, odata extinderea gamei Knorr Thai cu trei noi produse
Bucataria asiatica, una dintre cele mai apreciate la nivel mondial, a inceput sa fie din ce in ce mai populara in Romania, in ultimii ani observandu-se o evolutie constanta a locatiilor cu acest specific, atat la nivel numeric cat si ca diversitate.
“Bucataria asiatica a cunoscut cea mai mare crestere la nivel global din ultimii ani, mai exact intre 1999-2014 a crescut cu 500%*. Factorii care au generat “explozia” bucatariei asiatice au fost: emigratia, turismul, promovarea bucatariei / bucatarilor din Asia in media si dorinta de a diversifica dieta zilnica. In prezent, in Bucuresti functioneaza aproximativ 59 restaurante cu specific asiatic**, iar anul trecut mancarea asiatica a fost a doua in topul preferintelor romanilor, dupa cea romaneasca (din punct de vedere al comenzilor online)”, spune Cristina Dima, Country Manager Unilever Food Solutions Romania.
In acest context de piata, Unilever Food Solutions si-a extins recent portofoliul de produse destinate bucatariei asiatice cu gama Knorr Thai, ce contine trei sortimente: Knorr Thai Red Curry, Knorr Thai Yellow Curry si Knorr Thai Sweet Chilli Jam.
Noile produse nu numai ca se bazeaza pe retete autentice thailandeze, ci sunt produse in Thailanda. In ceea ce priveste ingredientele, acestea sunt specifice Thai precum: lemon grass, ceapa salota, galangal, si nu contin: coloranti, conservanti, potentiatori de aroma adaugati. Ca si specificatii tehnice, produsele sunt gata de utilizare si stabile la Bain Marie.
Produsele sunt destinate hotelurilor si restaurantelor moderne / urbane, restaurantelor din spatii de birouri / business si restaurantelor cu autoservire, precum si clientilor care sunt deschisi catre trendurile si aromele bucatariei internationale si care vor sa ofere oaspetilor un meniu actual si diversificat.
Pe langa cele trei produse a fost lansata si o brosura cu 28 de retete asiatice, creata special de bucatari profesionisti pentru bucatari profesionisti, trei dintre ele fiind semnate Christian Sturm-Willms, Chef la restaurantul cu o stea Michelin – Yunico. Brosura ofera si informatii despre ingredientele de baza in bucataria asiatica, tehnici, echipamente folosite si multe alte detalii utile.
Lansarea celor trei produse a avut loc in cadrul unui show culinar sustinut de invitatul special Innovation Chef Kok-Kin Chan, din cadrul Unilever Food Solutions din Olanda, impreuna cu Executive Chef Robert Voicu, care au pregatit doua retete folosind produse din noua gama: Salata de creveti si taitei Thai, Thai Curry Rosu cu vita.
Kok-Kin Chan este in prezent Innovation Chef in cadrul Unilever Food Solutions din Olanda. Acesta are o experienta in domeniul culinar de peste 13 ani (Hyatt, Regent si JW Marriott) si a predat in cadrul Sunway College Malaysia (School of Hospitality and Tourism Management) ca si Head Chef Trainer. Din 2004 s-a alaturat Unilever lucrand pe rand in: Malaysia ca R&D Chef, Germania ca Innovation Chef, Thailanda ca Regional Chef SEAA.
Robert Voicu este Executive Chef Unilever Food Solutions Romania si lucreaza in companie din anul 2006, avand o experienta diversificata si vasta de peste 15 ani in cadrul companiei. Inainte de a se alatura echipei UFS, a lucrat ca Chef Consultant pentru Bestfoods. Pasiunea pentru bucatarie si-a descoperit-o timpuriu, incepand sa lucreze in bucatarii profesionale din anul 1986, initial in Romania apoi in Germania. La intoarcerea in tara s-a inscris la scoala de bucatari organizata de CNIT, unde i-a avut ca mentori pe doamna Aurora Belous, doamna Georgeta Ionescu si domnul Ion Musat.
Gama Knorr Thai a inspirat atat retetele din show-ul culinar si buffet, cat si provocarea lansata bucatarilor profesionisti de a trimite propriile retete ce contin cele trei produse Knorr Thai. Intra in concurs, urmeaza pasii si poti castiga Marele Premiu: un training culinar in Asia! Mai multe detalii gasiti pe inspiratidebucatari.ro/expeditia-asiatica.
Cu un portofoliu de branduri precum Knorr, Carte D’Or, Hellmann’s sau Rama, Unilever Food Solutions ofera bucatarilor profesionsti cele mai bune ingrediente si solutii pentru a-si mentine afacerea profitabila, sa castige timp pretios, sa obtina un gust constant, plin de savoare, sustinand in acelasi timp creativitatea in a obtine retete desavarsite.
Compania este prezenta in peste 74 de tari, iar prin colaborarea dintre cei 230 de bucatari UFS si bucatari din intreaga lume sunt generate idei, produse si retete care sa raspunda provocarilor zilnice din bucatariile profesioniste.
Cmentariile sunt închise