World’s 50 Best Restaurants 2018: Osteria Francescana a fost desemnat, pentru a doua oara, cel mai bun restaurant din lume
Osteria Francescana, din Modena, Italia, restaurant detinut de chef Massimo Bottura, a fost desemnat, pentru a doua oara, cel mai bun restaurant din lume, in cadrul galei de premiere World’s 50 Best Restaurants, ce a avut loc aseara la Euskalduna Palace din Bilbao. “Nu va voi dezamagi! Ma voi folosi de lumina reflectoarelor pentru a dovedi ca bucatarii sunt mult mai mult decat suma retetelor noastre”, a declarat Bottura la primirea premiului.
Anul acesta, “batalia” s-a dat intre trei dintre cele mai renumite si respectate restaurante din Europa: Osteria Francescana, a lui Bottura, ce a mai fost numarul 1 in 2016, El Celler de Can Roca, castigator de doua ori pana acum, si Mirazur, al lui Mauro Colagreco, ce a urcat, anul acesta, pe locul al treilea, de pe patru.
Castigatorul de anul trecut, Eleven Madison Park, a coborat pana pe locul al patrulea, in timp ce Gaggan a ajuns pe locul al cincilea, de pe sapte, anul trecut.
In cadrul galei World’s 50 Best Restaurants 2018 s-au dat, ca in fiecare an, si cateva premii speciale: Chef’s Choice Award 2018, acordat in urma voturilor colegilor bucatari, a mers la chef-ul american Dan Barber, in timp ce francezul Cédric Grolet a primit premiul “The World’s Best Pastry Chef”.
The Ferrari Trento Art of Hospitality Award a mers la Geranium, “condus” de chef Rasmus Kofoed, iar restaurantul Azurmendi din tara Bascilor a primit distinctia The Sustainable Restaurant Award.
Disfrutar din Barcelona a castigat premiul Highest New Entry, iarthe Highest Climber Award a fost atribuit restaurantului Den din Tokyo.
Pe langa acestea, au fost acordate premii personalitatilor marcante din gastronomia mondiala: chef Clare Smyth si-a ridicat premiul elit Vodka World’s Best Female Chef, Gaston Acurio a fost nominalizat pentru distinctia Diners Club® Lifetime Achievement Award, in timp ce restaurantul SingleThread din Carolina de Nord, detinut de sotii Kyle si Katina Connaughton a castigat Miele One to Watch Award 2018.
WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS 2018
- Osteria Francescana, Modena (Italia) | BEST RESTAURANT IN EUROPE & BEST RESTAURANT IN THE WORLD
- El Celler de Can Roca, Girona (Spania)
- Mirazur, Menton (Franta)
- Eleven Madison Park, New York (USA) | BEST RESTAURANT IN NORTH AMERICA
- Gaggan, Bangkok (Thailanda) | BEST RESTAURANT IN ASIA
- Central, Lima (Peru) | BEST RESTAURANT IN SOUTH AMERICA
- Maido, Lima (Peru)
- Arpège, Paris (Franta)
- Mugaritz, San Sebastian (Spania)
- Asador Etxebarri, Atxondo (Spania)
- Quintonil, Mexico City (Mexic)
- Blue Hill at Stone Barns, Tarrytown (USA)
- Pujol, Mexico City (Mexic)
- Steirereck, Vienna (Austria)
- White Rabbit, Moscova (Rusia)
- Piazza Duomo, Alba (Italia)
- Den, Tokyo (Japonia) | Highest Climber
- Disfrutar, Barcelona (Spania) | Highest New Entry
- Geranium, Copenhagen (Danemarca) | Art of Hospitality Award
- Attica, Melbourne (Australia) | BEST RESTAURANT IN AUSTRALASIA
- Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris (Franta)
- Narisawa, Tokyo (Japonia)
- Le Calandre, Rubano (Italia)
- Ultraviolet, Shanghai (China)
- Cosme, New York (USA)
- Le Bernardin, New York (USA)
- Boragò, Santiago (Chile)
- Odette, Singapore
- Alléno Paris at Pavillon Ledoyen, Paris (Franta)
- D.O.M. , Sao Paulo (Brazilia)
- Arzak, San Sebastian (Spania)
- Tickets, Barcelona (Spania)
- The Clove Club, London (UK)
- Alinea, Chicago (USA)
- Maaemo, Oslo (Norvegia)
- Reale, Castel di Sangro (Italia)
- Restaurant Tim Raue, Berlin (Germania)
- Lyle’s, London (UK)
- Astrid Y Gastón, Lima (Peru)
- Septime, Paris (Franta)
- Nihonryori Ryugin, Tokyo (Japan)
- The Ledbury, London (UK)
- Azurmendi, Larrabetzu (Spania)
- Mikla, Instanbul (Turcia)
- Dinner by Heston Blumenthal, London (UK)
- Saison, San Francisco (USA)
- Schloss Schauenstein, Fürstenau (Elvetia)
- Hiša Franko, Kobarid (Slovenia)
- Nahm, Bangkok (Thailanda)
- The Test Kitchen, Cape Town (Africa de Sud) | BEST RESTAURANT IN AFRICA
(surse text&foto: finediningloving.com; theworlds50best.com)
Cmentariile sunt închise