Foodservice & Hospitality Expo - Editia 2018

Editia 2018

Editia 2018

Prima editie a fost un real succes, atingandu-si scopul de a avea vizitatori exclusiv din industrie si expozanti din toate categoriile importante pentru locatiile Horeca. FOODSERVICE & HOSPITALITY EXPO 2018 s-a bucurat de prezenta a 2.000 de vizitatori, profesionisti din industrie si 50 de expozanti.

Atat workshop-urile cat si demonstratiile culinare au reprezentat un punct forte al evenimentului, atragand un numar important de vizitatori. Pe scena FOODSERVICE & HOSPITALITY EXPO au urcat atat chefi cu renume care au sustinut demonstratii culinare spectaculoase, cat si profesionisti care au dezbatut provocarile cu care industria se confrunta.

Prezentarile de produse sau servicii si discutiile fata in fata au continuat si in standurile companiilor expozante, astfel vizitatorii au avut parte de 3 zile pline de “actiune”.

Pe langa prezentarea informatiilor si ofertelor comerciale, FOODSERVICE & HOSPITALITY EXPO a fost o excelenta ocazie pentru networking de calitate intre operatorii si furnizorii Horeca.

Program Foodservice & Hospitality Expo 2018

SAMBATA – 20 octombrie 2018

  • 10.00 – 11.00 Inregistrare
  • 11.00 - 11.30 Cuvant de deschidere
  • 11.30 - 12.10 Workshop by SCAE Romania: Totul despre cafea: noi tendinte de consum, demonstratii, tehnici de preparare
  • 12.15 - 13.45 Demonstratii culinare
    • David Contant - Chef ICDE - Horeca School - Low cooked deer filet Autumn colours / Orge perlee come un risotto avec Transilvanian truffle / Salmon with Hollandaise sauce en "cuisson sous vide"
    • Razvan Alexandru - Chef & Co-Owner Wise Social Catering - Mariscada
  • 13.50 - 14.30 Workshop: Salon de gastronomie contemporana - Bucataria romaneasca veche, azi in atentia bucatarilor si consumatorilor
    - Cosmin Dragomir – GastroArt.ro
    - Nico Lontras - Chef & Co-Owner Rare Foods Services
    - Johnny Susala - Chef & Co-Owner Rare Foods Services
  • 14.40 - 16.00 Demonstratii culinare
    • Nico Lontras - Chef & Co-Owner Rare Foods Services – Preparate din bucataria romaneasca
    • Johnny Susala - Chef & Co-Owner Rare Foods Services – Preparate din bucataria romaneasca
  • 16.10 - 16.40 Spirits Show by Barmania – Degustari, solutii inovative pentru bar
  • 16.45 - 17.30 Demonstratii culinare
    • Ciprian Nicolescu - Chef - Culinary consultant & Sr. Lector Horeca School – Muschiulet de porc Bazna glazurat cu sirop de brad, scoarta de copac cu textura de porumb si dovlecel, trufe si carbune activat / Panacota de porumb cu lapte de capra, soric expandat, pietre comestibile, polen si fagure

DUMINICA – 21 octombrie 2018

  • 10.00 – 10.30 Inregistrare
  • 10.30 - 11.15 Workshop: Tendinte in design-ul de restaurant si hotel. Solutii si recomandari de amenajare
    - Sebastian Mindroiu si Radu Calin, Arhitecti, Fondatori – Pick Two Studio
    - Victor Grosu, Arhitect, Fondator - Grosu Art Studio
  • 11.20 - 12.50 Demonstratii culinare
    • Adi Hadean - Chef & Owner Meatic – Demonstratie prin care se vor evidentia transformarile care apar in ingrediente (carne, legume), in slowcooking
    • Jakob Hausmann – Chef – demonstratie Dr. Oetker
  • 13.00 - 13.30 Cocktails Show by Barmania – Demonstratii, produse si solutii inovative pentru bar
  • 13.40 - 15.15 Demonstratii culinare
    • Joseph Hadad - Chef & Owner Joseph Restaurant - 4 elemente fundamentale (foc, pamant, aer, apa) pentru un tribut adus bogatiei pamantului: "Tablou" de toamna, ce va impreuna belsugul legumelor de sezon in combinatie cu un tartar de vita.
    • Ana Consulea - Pastry Chef & Owner Zexe Braserie – Doua dintre prajiturile de la Zexe Braserie - Cocozette si Poirot, destructurate
  • 15.20 - 16.00 Workshop IT: Industria Horeca sub semnul digitalizarii si al noilor tehnologii. Solutii si inovatii
    - Daniela Bogdescu, Fondator - Tel Infinity
    - Cristian Cotabitiu, CEO - eMenu Romania
    - Vlad Isac, CTO Vectron Romania
  • 16.00 - 17.30 Demonstratii culinare
    • Simona Pope - Pastry Chef & Trainer Horeca School - Arta decorurilor din pasta de zahar
    • Ashlie Dias - Executive Chef Sheraton Bucharest Hotel - Freshly smoked Fish with vegetables

LUNI – 22 octombrie 2018

  • 10.00 - 10.30 Inregistrare
  • 10.30 - 11.30 Workshop legislatie: Impactul ultimelor schimbari legislative din domeniu si noi propuneri - Reglementarea bacsisului, TVA 5%, eliminarea salariului mediu impus angajatilor non UE, aspecte practice dupa implementarea GDPR
    - Calin Ile, Presedinte – Federatia Industriei Hoteliere din Romania si Director General – Ibis Romania
    - Camelia Malahov, Tax Director | Retail and Consumer Business | Manufacturing – Deloitte Tax Romania
    - Raul Zachia, Asociat, Practica de Protectia Datelor – NNDKP
    - Dragos Petrescu, Presedinte - HORA - Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania
  • 11.50 - 13.20 Demonstratii culinare
    • Catalin Jernoiu - Chef & Owner Restaurant La Calul Alb - Bucatarie creativa avand la baza parti anatomice de vitel mai putin folosite in bucataria de zi cu zi
    • Nicolai Tand – Chef & Owner La Cantine de Nicolai
  • 13.30 - 14.15 Workshop: Piata vinului, prezent si viitor. Evolutia pietei si a obiceiurilor de consum / Turismul viticol si influenta sa asupra dezvoltarii culturii vinului in Horeca
    - Alina Iancu, fondator - CrameRomania.ro si ReVino.ro
    - Sergiu Nedelea, Sommelier - WineTaste
    - Stefan Mortici, co-CEO – Gault & Millau
  • 14.20 – 16.10 Demonstratii culinare
    • Paul Oppenkamp - Chef & Owner The Artist - “Risotto afumat” din arpacas cu trufe romanesti / Caracatita cu fasole batuta / Mousse de Catina cu inghetata din muguri de pin si infuzie de lemongrasst
    • Catalin Petrescu - Executive Chef Nuba si Argentine Steak & Sushi – Bucatarie japoneza contemporana
  • 16.15 - 16.30 Cuvant de incheiere